Udgivet i Magasinet "Det Glade Hjem"

Skal familieferien gå til Sardinien? Her er 12 grunde til at I vil elske det

Af Gåstol.dk

Italien er et fantastisk sted til ferier af både den ene og den anden slags. Der er virkelig mange forskellige muligeder for at holde den ferie, som i lige præcist drømmer om i Støvlelandet. En oplagt mulighed er at vælge familievenlige Sardinien. En stor og kendt feriedestination. Det skal I gøre af mange forskellige grunde. Blandt andet af de grunde, vi beskriver i det følgende. Sardinien er et smukt og spændende sted.

Lækre strande

Rigtige mange familier kan godt lide at tage på stranden i deres sommerferie. Og det er der rig mulighed for på Sardinien. For den italienske ø er netop kendt for smukke strande og det karakteristiske vand, der stort set altid fremstår turkisblåt og meget indbydende. Der er stor variation i strandene på Sardinien. Og så ligger de tæt, så det er let at finde strande, der tilfredsstiller alle behov.

Der er masser af både klippestrande, men også små intime sandstrande. Blandt de mest populære stranden er Costa Smeralda på den nordlige kyst. Mange sammenligner dette strandområde med den franske riviera, da det fremstår ret eksklusivt i form af både restauranter og butikker. Og så er det normalt at se store yachter, der i sig selv er en oplevelse.

Flot natur

Naturen på Sardinien er noget helt særligt. Kysterne på øen er helt i særklasse, men der er mange andre muligheder. På Sardinien kan du opleve virkelig imponerende bjerglandskaber, og det er normalt at støde på et rigt dyreliv, og meget ofte heste, køer og får. Og ofte gående på vejene. Generelt er der tale om et meget uberørt landskab, og landsbyer, hvor det virker som om tiden har stået stille i mange år. Her oplever I en dejlig ro, der smitter.

Den italienske mad

Italiensk mad er noget alle kender til og noget som langt de fleste elsker. Langt de fleste familier elsker pasta, pizza og alle de andre kendte retter. Det kan I naturligvis også nyde på Sardinien. Der er rig mulighed for at besøge hyggelige restauranter og nyde vellavet mad på den populære ø. Det italienske køkken er det mest kendte i verden, og det skal I give jer selv tid til at nyde.

Lokal mad

Ud over den traditionsrige klassiske italienske retter er det på Sardinien også muligt at nyde nogle virkelig lækre lokale retter. Sardinien er specielt kendt for en række retter med skaldyr og fisk, som i sagens natur er nyfanget. Noget man bare skal opleve. Men der findes også en række kødretter i forskellige variationer, som du bare må smage, når I er på Sardinien. Og så er der jo den lokale vin. Den er virkelig i særklasse, og kan uden problemer måle sig med den bedste vin fra Italiens fastland, der som bekendt er i absolut verdensklasse.

Gode overnatningssteder

Overnatningsmulighederne på Sardinien er selvfølgelig varieret, men langt de fleste er af virkelig høj klasse. De fleste er samlet på nordkysten i området mellem byerne Olbia og Capo D’orso, men også på øens østlige side omkring byen Arbatax er der virkelig gode muligheder for at finde hoteller af meget højt niveau. Kort sagt er der dog overnatningsmuligheder på alle niveauer på Sardinien.

Let at komme til

Der er forholdsvis let at rejse til Sardinien fra Danmark og de øvrige nordeuropæiske lande. Der er rigtige mange flyafgange til Sardinien både fra København og fra Billund, men også fra Aalborg og Århus. I højsæsonen er der rutefly med regelmæssige afgange, og så er der i sommerperioden ofte mange charterfly til den italienske ø. Logistikken er let på en ferie til Sardinien, så I skal blot slappe af og nyde ferien.

Besøg smuk drybstenshule

Blandt de mange spændende attraktioner på Sardinien kan fremhæves den spektakulære drypstenshule ”Grotta del Bue Marino”. Grotten er primært kendt for sin smukke beliggenhed, men også muligheden for at komme ind i store og virkelig imponerende hulrum samt de forhistoriske optegninger, der er i hulen. Absolut et sted, der skal besøges, når man er på familieferie på Sardinien.

Fantastisk lagune

På jeres familieferie på Sardinien skal I helt sikkert lægge vejen forbi lagunen Molentargius i lagunen Molentargius i Cagliaris. Cagliaris ligger på Sardiniens østkyst. Det helt specielle ved Molentargius er muligheden for at se de virkelig imponerende Flamingoer. Det er bare et fantastisk syn, at opleve flokkene med disse smykke og imponerende dyr.

Er Middelhavets næststørste ø

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet. Kun Sicilien er større. Dermed er der også rigtigt meget at opleve, hvis I tager på familieferie på den italienske ø. Faktisk er det svært at nå det hele på en uge, og ofte skal der længere tid til. I kan sagtens bruge flere uger på Sardinien

Atmosfærefyldt middelalderby

Hovedstaden på Sardinien, Castello, er et fantastisk sted. Specielt den gamle bydel skal I besøge, når jeres familieferie går der til. Bydelen er omgivet af bymure, og mange steder, skyder høje middelaldertårn op i de stemningsfyldte snørklede gader. Det er blandt andet muligt at kravle op i tårnene, og få en fantastisk udsigt. Speciel Elefanttårnet, der er fra 1300-tallet er et besøg værd. Det kan være en hård oplevelse at gå mod toppen af tårnet, men belønningen i form af udsigten er besværet værd.

Opleve vægmalerier

Rigtig mange steder på Sardinien er der mulighed for at opleve imponerende vægmalerier. Specielt byen Orgosolo er verdenskendte for politiske vægmalerier. Det er virkelig en stor oplevelse at bevæge sig rundt og blive fascineret og inspireret, måske provokeret af de mange malerier, der pryder husgavle. Mange har et socialt, politisk eller religiøst budskab, andre har en historisk reference, men fælles for alle er at det kunstnerisk niveau er virkelig højt.

Se delfiner

Delfiner er et fascinerende dyr, der ofte tør gå tæt på mennesker. Det er en enorm oplevelse at være tæt på en delfin. Der er selvfølgelig ikke garanti for at du kan opleve delfiner, når du besøger Sardinien.  Mulighederne er dog store.

Men under alle omstændigheder bør I tage på snorkelture, evt. i en gummibåd, når I besøger Sardinien. Der findes rigtig mange spots, hvor I kan få en stor oplevelse, og se hvordan liver under havets overflade former sig. Det er selvfølgelig også muligt at tage på bådture uden at snorkle, men stadig have mulighed for at se delfiner.

Lær om Italiens historie

De fleste danskere kender Italien, men det er nok de færreste, der er bevist om landets historie. Det var nemlig først i 1861, at Italien blev samlet som en stat. Tidligere var Sardinien et selvstændigt kongedømme, og den første konge af Italien var oprindeligt konge i Sardinien. Derfor er der god mulighed for at blive klogere på Italiens historie via et besøg på Sardinien. En god ting for hele familien.

Find det du mangler på gåstol.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 382 produkter fra mere end 40 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 947 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-20 09:03:12.

3
Produkttyper
382
Produkter
40
Forhandlere
947
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.